Green Garth House

Houghton, Cambridgeshire

 

This contemporary house for a modern family is set within a pine grove landscape, where the architecture forms two individual horizontal volumes. The interior design scheme explores the character of open plan living styles within contemporary life and the emphasis of natural light, simplicity and clarity of space and proportion. The upper storey appears to levitate and visually anchors itself into the lower portion, reinforcing the contrasting solidity of both elements. The structural character creates an intimate relationship between the architecture and surrounding context, blurring the lines between the interior and exterior areas with a generous expanse of glass. These full height openings fill the interior with light and present a panorama of the immediate landscape.